4 tekenen dat je nieuwe autobanden nodig hebt

4 tekenen dat je nieuwe autobanden nodig hebt

Net zoals je voeten pijn doen na een lange wandeling, krijgen de banden van je auto elke keer dat je rijdt een pak slaag. Dit is geen teken van slecht rijden -wel, meestal niet — maar eerder een onvermijdelijk feit van het leven. Banden worden oud en versleten. En omdat een bandenpech tijdens het rijden catastrofaal kan zijn, waardoor uw auto uit de hand loopt of u in de middle of nowhere strandt zonder een gemakkelijke manier om thuis te komen, wilt u weten wanneer uw banden in slechte staat zijn, zodat u nieuwe banden kunt krijgen voordat er iets misgaat.

Natuurlijk, als u een monteur heeft die regelmatig naar uw auto kijkt, zal hij of zij u waarschijnlijk vertellen of de banden vervangen moeten worden, maar er zijn verschillende dingen die u zelf kunt doen, kortom, een bezoek aan uw plaatselijke autocentrum om er zeker van te zijn dat uw banden in goede conditie zijn.

We hebben op vier van de waarschuwingstekens opgesomd die aangeven dat u nieuwe banden nodig heeft.

1. Diepte van de band

Hoeveel profieldiepte heb je nog? Het kost je maar een cent om dat uit te zoeken. Het loopvlak van uw banden mag nooit onder 1,6 millimeter in de diepte vallen. Als u regelmatig op gladde, natte ondergrond rijdt, bent u nog beter af met twee keer zoveel. U kunt een meetlint kopen om de profieldiepte te meten zoals de professionals dat doen, maar er is een oude truc die u een goed idee geeft van hoeveel profieldiepte u nog hebt en het kost u niet meer dan een cent

De indicatoren

Nieuwere banden hebben een gemak dat oudere banden ontbraken. Ze hebben profielslijtage-indicatorstaven in de banden zelf ingebouwd. Deze staven, die onzichtbaar of nauwelijks zichtbaar zijn als de banden nieuw zijn, beginnen geleidelijk aan te verschijnen als het loopvlak verslijt. Ze verschijnen als platte rubberen staven die loodrecht op de richting van het loopvlak lopen. Als er meer dan één of twee van deze staven zichtbaar zijn op een band, wordt het loopvlak laag. Dit moet vooral zichtbaar zijn in de natte sporen die uw banden achterlaten nadat u door een plas hebt gereden. Gebruik de pennytest zoals beschreven op de vorige pagina om de diepte te controleren, maar als de balken op een of meer van uw banden beginnen te verschijnen, is het weer tijd om bij uw monteur of lokale bandenhandelaar te kijken of u uw huidige banden kunt laten vervangen.

Scheuren in de zijwand

Gebarsten en verweerde zijwanden zijn ook een slecht teken. Niet alle problemen met de banden zullen in het loopvlak zitten. Ze kunnen ook in de zijwand verschijnen. Gelukkig is het eenvoudig om een visuele controle uit te voeren van de zijwandproblemen. Zoek naar sporen of insnijdingen in de zijwand — groeven die duidelijk genoeg zijn om met het blote oog zichtbaar te zijn. Dit kan een teken zijn dat uw band een lek ontwikkelt (of erger nog, dat hij bijna klaar is om uit te blazen). Dit is zeker iets wat u wilt voorkomen. Dus als de scheuren in de zijwand ernstig beginnen te lijken, breng die auto dan bij de volgende gelegenheid naar een reparatiewerkplaats en begin te praten over het vervangen ervan. Beter veilig dan sorry, zoals ze zeggen

Te veel trillingen

Te veel trillingen is bijna altijd een teken dat er iets niet helemaal in orde is. Een bepaalde hoeveelheid trillingen is onvermijdelijk tijdens het rijden, vooral op slecht geasfalteerde wegen, maar als je een tijdje rijdt, weet je waarschijnlijk hoeveel trillingen goed voelen en hoeveel betekent dat er iets mis gaat. Er kunnen een aantal oorzaken voor de vibratie zijn — misschien zijn uw banden verkeerd uitgelijnd of uit balans, of beginnen uw schokdempers te werken. Maar het kan er ook op wijzen dat er een soort van intern probleem is in de band zelf. Zelfs als de band niet de hoofdoorzaak van de vibratie is, kan de vibratie de band beschadigen en zul je al snel een probleem hebben. Dus als uw auto een slecht geval van de shimmy-shimmy shakes heeft, vooral als u dit opmerkt als u niet op slechte wegen rijdt, breng hem dan meteen naar de monteur om hem te laten nakijken. Te veel trillingen is bijna altijd een teken dat er iets mis is.

Lees ook

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Hoe gebruik je startkabels?

Hoe gebruik je startkabels?

Kun je de auto wassen met regenwater?

Kun je de auto wassen met regenwater?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *