Dit zijn de veiligste SUV’s van 2020

Dit zijn de veiligste SUV’s van 2020

Als je denkt aan de veiligste SUV’s die er zijn, denk je waarschijnlijk aan Subaru, Volvo, misschien de schijnbaar onverwoestbare Mercedes-Benz G-Wagen, een enorme Suburban met kilometers staal en ruimte voor bescherming, en een betrouwbare Toyota of Honda voor een goede maat.

In deze functie over de veiligste SUV’s voor het modeljaar 2020, zult u misschien verbaasd zijn dat Mazda, een kleine Japanse autofabrikant, bovenaan de lijst staat met drie van de veiligste aanbiedingen op de markt voor het modeljaar 2020, volgens de belangrijkste derde partijen die deze voertuigen testen.

We hebben 10 topscorende voertuigen naar boven afgerond als het gaat om veiligheid. Allemaal kregen ze de hoogste onderscheiding van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) op basis van hun crashscore en andere criteria, waaronder de trick headlight-tests. We zien ook botsscores van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA); de minst dure modellen komen als eerste aan bod. De resultaten zullen u wellicht verrassen.

2020 Mazda CX-3

Dit is de kleinste van de crossovers die Mazda in de VS aanbiedt, maar Mazda heeft de veiligheid van deze subcompacte SUV niet in de weg gestaan. De 2020 Mazda CX-3 biedt een mooie reeks standaard veiligheidsfuncties, waaronder automatische noodremming, dodehoekbewaking en waarschuwing voor crossverkeer. De Mazda CX-3 is voorzien van een waarschuwing bij het wegrijden, een adaptieve cruisecontrol en adaptieve koplampen met automatische grootlichtregeling. De CX-3 biedt zelfs een head-up display.

De Mazda CX-3 is een 2020 IIHS Top Safety Pick+ en de NHTSA geeft hem een vijfsterrenclassificatie met vijf sterren in zijdelingse en frontale botsingen, maar de kantelclassificatie is slechts vier sterren.

2020 Subaru Crosstrek en Crosstrek Hybride

Deze populaire kleine wagon van Subaru is een veilige gok. 2020 De Subaru Crosstrek-modellen met de automatische CVT-transmissie hebben standaard het EyeSight-pakket van veiligheids- en bestuurderassistentiesystemen. Dat omvat adaptieve cruisecontrol, automatische noodremming, rijstrookassistentie en automatische grootlichtregeling. Het insteekbare hybride model voegt LED-bestuurbare koplampen toe.

De Subaru Crosstrek Hybrid verdient een 2020 Top Safety Pick+ van de IIHS met topscores in alle zes crashbestendigheidstests. De met CVT uitgeruste modellen met automatische noodremming verdienen een superieure score op het gebied van crashpreventie aan de voorzijde. Het niet-hybride model krijgt een reguliere 2020 Top Safety Pick-aanduiding (zonder de +) omdat de trimmen onder Limited halogeen koplampen krijgen die als Poor worden beoordeeld. De Crosstrek verdient ook een algemene veiligheidsscore van vijf sterren van NHTSA met vijf sterren bij een zijdelingse botsing en vier sterren bij een frontale botsing en een koprol. De hybride is niet beoordeeld.

2020 Subaru Forester

Subaru’s toewijding aan veiligheid begint met het standaard Symmetrische All-Wheel Drive systeem, dat deze compacte crossover voor vijf personen meer tractie geeft voor veiliger reizen.

De Subaru Forester 2020 heeft een vernieuwd EyeSight-systeem op alle trimniveaus dat een adaptieve stop-and-go cruisecontrol en rijstrookcentreerhulp toevoegt (in tegenstelling tot de rijstrookcentreerhulp op het model van 2019). Ook zijn er standaard een voorwaartse botsingswaarschuwing en -vermindering met automatische noodremming, en een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en het slingeren van de rijstrook. Blinddetectie met kruispuntwaarschuwing is een optie, evenals automatisch remmen bij het achteruitrijden en assistentie bij het veranderen van rijstrook. Het bovenste trimniveau voegt een camera toe om de ogen van de bestuurder in de gaten te houden of ze op de weg blijven en voegt fellere, adaptieve koplampen en LED mistlampen toe. Er is geen parkeerhulp.

De Subaru Forester krijgt een 2020 Top Safety Pick+ aanduiding van de IIHS met goede prestaties in alle crashtests en een mix van goede en acceptabele prestaties van de koplampen, afhankelijk van het trimniveau. De voorste crashpreventiesystemen kregen het predikaat Superior. De NHTSA kent het systeem de top vijf sterren toe op basis van vijf sterren voor drie crashtesten en vier sterren op de rollover-test. De NHTSA geeft de Forester een vijfsterren-veiligheidsbeoordeling met vijf sterren in alle tests behalve de kanteltest, waar hij vier sterren scoorde.

2020 Mazda CX-5

2019 Mazda CX 5 SkyactivD voor driekwart 32019 Mazda CX 5 SkyactivD voor driekwart
De 2020 Mazda CX-5 biedt meer ruimte dan de CX-3 en zet de trend voort om een behoorlijke hoeveelheid veiligheidsuitrusting standaard te maken en ook vierwielaandrijving aan te bieden. Mazda’s collectieve veiligheidsuitrusting heet i-Activsense en maakt een aantal systemen standaard, waaronder een voorwaartse botsingswaarschuwing met automatische noodremming en voetgangerdetectie, adaptieve cruisecontrol, lane keep assist en lane departure warning, alsmede dodehoekwaarschuwing met achterste dwarsverkeerswaarschuwing en automatische hoge balken die de sleutel vormden tot het behalen van de hoogste veiligheidsscore.

2020 Mazda CX-9

De verbeterde modellen van de 2020 Mazda CX-9, de grootste crossover van de autofabrikant, sluiten zich aan bij andere modellen in het assortiment van de autofabrikant om de 2020 Top Safety Pick+-aanduiding van het Verzekeringsinstituut voor Verkeersveiligheid te behalen. Mazda leidt de industrie met meer IIHS-onderscheidingen dan welke andere autofabrikant dan ook.

De toponderscheiding is alleen voor modellen die na december 2019 zijn gebouwd, wanneer de crossover een upgrade van de koplampen heeft gekregen. Het toevoegen van de optionele adaptieve koplampen met grootlichtassistentie was genoeg om een goede koplampbeoordeling te krijgen en de hoogste totale 2020 Top Safety Pick+ veiligheidsclassificatie. Voordat Mazda de standaard statische LED-koplampen van de onderste rand van de koplampen verbeterde, kregen deze basiseenheden alleen een Marginale beoordeling in plaats van de Goede beoordeling van de nieuwere modellen.

Net als de CX-3 en CX-5 heeft de grotere, drierijige CX-9 crossover Mazda’s i-Activsense-reeks van geavanceerde veiligheidstechnologieĆ«n en is deze nu standaard op alle trimniveaus. De 2020 CX-9 beschermt zijn inzittenden met: waarschuwing voor een voorwaartse botsing met voetgangerdetectie; verbeterde automatische noodremming; waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met assistentie voor het onderhoud van de rijstrook; dodehoekbewaking met waarschuwing voor achterwaarts verkeer; automatische grootlichtregeling; en adaptieve cruisecontrol.

De NHTSA geeft de CX-9 een algemene veiligheidsclassificatie met vijf sterren in zijwaartse crashtests, maar vier sterren in frontale crash- en kantelbestendigheid.

2020 Lexus NX


De Lexus NX is de eerste compacte SUV van de Japanse autofabrikant, die onder de RX, GX en LX is geplaatst. Sinds de introductie heeft Lexus ook de subcompacte UX SUV toegevoegd. Net als zijn tegenhanger, de Toyota RAV4, rijdt de Lexus NX 2020 op het capabele wereldwijde platform van Toyota en beschikt hij over een groot aantal standaard veiligheidsuitrustingen

Alle uitrustingsniveaus zijn voorzien van het Lexus Safety System+ 2.0, dat een verzameling standaard actieve veiligheidsfuncties bundelt. Zo is er een automatische noodstop met voetgangerdetectie, lane keep assist bij het centreren van de rijstrook, road sign assist, stop-and-go adaptieve cruisecontrol en automatische hoge balken. Door het comfortpakket toe te voegen of een van de NX 300 Luxe-modellen uit te breiden, wordt de dodehoekcontrole en de waarschuwing voor het kruisverkeer achteraan toegevoegd.

De NX krijgt het predicaat IIHS 2020 Top Safety Pick+, de hoogste eer die de door de verzekeringsbranche gesteunde veiligheidsinstelling toekent. De Lexus NX behaalde niet alleen topscores op het gebied van botsveiligheid en frontcrashpreventie, maar deed het ook goed in de lastige evaluatie van de koplampen met zijn standaard LED-koplampen; hij is een van de weinige die een goede beoordeling heeft gekregen. De NHTSA geeft de NX een algemene vijfsterrenclassificatie met vijf sterren in de crashtest aan de zijkant en vier sterren in de frontale en kantelweerstand.

2020 Mercedes-Benz GLE-klasse

Mercedes-Benz introduceert een geheel nieuwe GLE-klasse voor het modeljaar 2020. Een nieuwe generatie biedt de mogelijkheid om alles aan de middelgrote SUV te verbeteren, met inbegrip van de nieuwste veiligheids- en rijhulp-technologie van de Duitse autofabrikant.

Alle 2020-modellen van de Mercedes-Benz GLE-klasse zijn voorzien van een automatische noodstop en dodehoekcontrole, maar u moet kiezen voor het Driver Assistance Package Plus om de adaptieve cruisecontrol, de verbeterde noodstop, het centreren van de rijstrook, de hulp bij het veranderen van de rijstrook en de waarschuwing voor het kruisverkeer aan de voorzijde toe te voegen.

Met de juiste opties, waaronder het Advanced Lighting-pakket, is de GLE-klasse een 2020 IIHS Top Safety Pick+. De NHTSA heeft de GLE-klasse nog niet getest en beoordeeld.

2020 Hyundai Nexo

Wie zegt dat waterstof niet veilig is? De Hyundai Nexo 2020 is een waterstofcelvoertuig dat gebruik maakt van waterstofelektronen om een elektromotor aan te drijven in plaats van energie af te tappen die is opgeslagen in een accu en het is een van de veiligste crossovers op de weg. De Nexo wordt voorlopig alleen in Californiƫ verkocht, maar wie kiest voor deze aparte SUV, die zijn vermogen haalt uit drie grote waterstoftanks aan boord, kan zich ontspannen in de wetenschap dat er ook veel veiligheidsuitrusting aan boord is.

De standaard actieve veiligheidstechniek is volop aanwezig en omvat onder meer automatische grootlichtregeling, dodehoekbewaking, automatische noodremming, waarschuwing voor achterste dwarsverkeer, actieve rijstrookcentrering en waarschuwing voor de aandacht van de bestuurder, zelfs op de basisuitvoering. De Nexo Limited is uitgerust met een 360-gradencamerasysteem, parkeerhulp op afstand, parkeersensoren voor en achter, en een dodehoekindicator met instrumentencluster.

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *