Hoe gebruik je startkabels?

Hoe gebruik je startkabels?

Wat is er erger dan na een lange dag werken naar je auto te lopen om alleen maar een lege accu te hebben. Misschien heeft u een binnenlampje laten branden of heeft uw batterij gewoon het einde van zijn levensduur bereikt. Hoe dan ook, autoaccu’s geven u meestal geen tekenen van problemen totdat het te laat is, en dan wil uw auto gewoon niet meer starten.

Dus hoe oud (of nieuw) uw auto ook is, een werkende set startkabels bezitten – en weten hoe ze te gebruiken – is een must. Eerst heb je het juiste paar kabels nodig. Als je ze echt nodig hebt, is elke set beter dan geen enkele, maar als je nieuwe startkabels koopt, stelt Popular Mechanics je kabels voor die 4 tot 6 meter lang zijn en minstens 6 meter lang. Die extra lange kabels komen goed van pas en maken het aansluiten van de accu’s gemakkelijker als je geen twee auto’s direct naast elkaar kunt plaatsen. Zoek ook naar jumpers met dikkere kabels en zware klemmen. Ze zijn duurzamer en gaan langer mee.

Natuurlijk, als het tijd is om je accu te laten springen, is het heel belangrijk om goed met de kabels om te gaan. Zorg ervoor dat de rode en zwarte klemmen elkaar niet raken en zorg ervoor dat de kabels uit elkaar blijven als u zich opstelt – vooral als u de klemmen hebt aangesloten op een accu onder spanning. Als de klemmen elkaar raken wanneer ze “heet” zijn, kan dit kortsluiting veroorzaken in één of beide auto’s en zal dit zeker vonken veroorzaken.

Omdat het verkeerd gebruiken van startkabels gevaarlijk kan zijn, moet u elke stap nauwkeurig volgen. De meeste startkabels zijn voorzien van een instructiekaart of label, zodat u er zeker van kunt zijn dat u ze op de juiste manier aansluit.

Sluit de kabels aan

Begin met het parkeren van het voertuig met de goede batterij naast de auto met de lege batterij.
Open de kappen van beide auto’s en zoek de batterijen. Als de batterijen worden afgedekt door plastic kappen, verwijder dan de kappen zodat de batterijpalen blootliggen.
Zoek de positieve (+) en negatieve (-) palen op. De positieve pool kan rood zijn, maar dat is niet altijd het geval, dus u kunt het beste het plus- of minteken zoeken om de polariteit van de pool te bepalen. (Voordat u de klemmen bevestigt, moet u ervoor zorgen dat u het vuil van de palen verwijdert).

Haal vervolgens de startkabels eruit en sluit een van de rode klemmen aan op de positieve (+) paal van de lege accu. Zorg ervoor dat de klem stevig is aangesloten. Klem het bijbehorende uiteinde van dezelfde kabel aan de positieve (+) pool van de werkende accu.
Sluit een van de zwarte klemmen aan op de negatieve (-) pool van de goede accu. Zorg ervoor dat de klem stevig is aangesloten. Maar in plaats van het andere uiteinde van de kabel aan te sluiten op de negatieve pool van de lege accu, klemt u deze op een kaal, metalen oppervlak op de motor van de lege auto – als een bout of een schroef. Dit zorgt voor de aarding van de start.

Start de motoren

Start eerst de motor van de functionerende auto en laat hem een paar minuten stationair draaien.
Start de motor van de dode auto en laat hem een paar minuten stationair draaien.Als de dode auto zonder problemen start, maak dan eerst de zwarte klem los van de accu. Maak vervolgens de zwarte klem los van de andere auto.

Verwijder tot slot de rode klem van de accu van de goede auto en vervolgens van de accu die eenmaal leeg is.
U kunt uw auto het beste een tijdje laten rijden om de accu op te laden, maar u kunt ook overwegen om de spanning te laten controleren om er zeker van te zijn dat deze niet vervangen hoeft te worden.

Lees ook

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Kun je de auto wassen met regenwater?

Kun je de auto wassen met regenwater?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Moet je de onderkant van je auto wassen?

Moet je de onderkant van je auto wassen?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *