Kun je de auto wassen met regenwater?

Kun je de auto wassen met regenwater?

Terwijl sommige mensen er nooit veel aan denken, is een schoon voertuig eigenlijk een gelukkiger voertuig. Jarenlange verwaarlozing van de buitenzijde van de lak kan uiteindelijk zijn deel van de schade doen, waardoor de totale waarde van een voertuig in een mum van tijd wordt verminderd. Hoewel het waar is dat het wassen van de buitenkant van uw voertuig te vaak verkwistend kan zijn, kan het nooit wassen omwille van het milieu financieel duur zijn, zowel wat betreft de lakschade als de doorverkoopwaarde.

In mindere mate wordt ook gezegd dat een schoon voertuig een iets betere aerodynamica biedt. Biedt het genoeg winst om de extra inspanning om het voertuig schoon te houden de moeite waard te maken? Wel, waarschijnlijk niet, maar dat is precies waarom we vandaag een veel duurzamere methode gaan onderzoeken om uw voertuig redelijk schoon te houden zonder een wasstraat te bezoeken… het heet regen! Regenwater zou wonderen doen voor je haar, dus misschien kan het ook wonderen doen voor je auto.

De positieve kant van een regenwassing

Kan de regen een voertuig wassen? Waarom ja, dat kan het inderdaad. De kracht van een goede regenbui is bekend om hardnekkig stuifmeel af te spoelen, vast te zitten aan insecten, en zelfs een beetje glans terug te brengen in die oude, verweerde verf. Echter, je zult niet in staat zijn om alleen van het zware vuil van de regen af te komen, dus als je het beste van beide werelden wilt combineren, kun je je auto met de hand wassen tijdens een goede sprinklerbeurt voor maximaal voordeel.

Gebruik een goed biologisch afbreekbaar autowasproduct dat fosfaatvrij is, of u kunt uw eigen brouwsel mengen met enkele theelepels Seventh Generation Natural Dish Liquid. Trek eerst een zwempak aan, wrijf uw voertuig goed in met de zeep en een spons en laat de regen de afspoeling voor u doen. Laat de emmer, de oplossing en de spons wachten bij de deur om het beste te maken van een snelle uitbarsting van de vrijgevigheid van Moeder Natuur.

De negatieve kant van wassen met regenwater

Als je in een gebied met zware smog en vervuiling woont, is zure regen iets wat je waarschijnlijk goed kent. Net zoals zure regen de aarde kan beschadigen, kan het ook de lak van uw voertuig na verloop van tijd beschadigen. Zodra dit soort regenwater op uw voertuig terechtkomt, concentreert het zuur zich op de verf terwijl deze droogt. Het wordt dan opnieuw geactiveerd telkens als het voertuig nat wordt, wat alleen maar meer schade veroorzaakt.

In gebieden met veel vervuiling kunt u uw voertuig het beste zo veel mogelijk uit de elementen houden. Dit is een keer wanneer een vuile auto eigenlijk beter zo kan blijven. Als u in een gebied met veel vervuiling woont, breng uw voertuig dan naar de dichtstbijzijnde milieuvriendelijke wasstraat wanneer het gereinigd moet worden. Als u praktisch bent met uw autowasprogramma, kunt u het waterverbruik tot een minimum beperken en tegelijkertijd de levensduur van de verf van uw voertuig maximaliseren.

Lees ook

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Waarom is auto onderhoud belangrijk?

Hoe gebruik je startkabels?

Hoe gebruik je startkabels?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Moet je de onderkant van je auto wassen?

Moet je de onderkant van je auto wassen?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *