Max Verstappen met drie podia op Supercar Eseries debuut

Max Verstappen met drie podia op Supercar Eseries debuut

De Nederlander schakelt F1 auto voor Holden en dicht trio van tweede plaats afwerkingen.

Max Verstappen bewees in de virtuele wereld net zo’n uitdaging te zijn als in de echte wereld, nadat hij in een serie esportraces de hoofdrol heeft gespeeld.

Met het Formule 1-seizoen in de wacht, vond de Aston Martin Red Bull Racing-coureur in de huidige Australische Supercar Eseries de perfecte uitlaatklep voor zijn competitieve streak. Hier is alles wat je moet weten:

Verstappen heeft zich aangesloten bij het Red Bull Holden Racing team naast Shane van Gisbergen, met wie hij vaak online racet. De Nederlander nam in totaal aan vier races deel: twee op Silverstone en twee op het Circuit de Catalunya in Barcelona, en sloot de dag af met een indrukwekkende drie tweede plaats.

Het was erg leuk rijden in de Supercars-races vandaag en het was erg hectisch. We hebben uiteindelijk ook goede resultaten behaald en dat had ik niet verwacht. Drie keer als tweede finishen is helemaal niet slecht en twee keer 1-2 finishen voor Red Bull met Shane is echt goed. We hebben heel goed samengewerkt, vooral in de laatste race met onze strategie.

Max Verstappen
F1-coureur voor Red Bull Racing

In een eerste race van zeven ronden op Silverstone kwam hij in de openingsronde van P6 naar de tweede plaats en eindigde hij uiteindelijk op slechts 1,59 seconden van de winnaar van de race. In de daaropvolgende omgekeerde gridrace, ook op Silverstone maar dit keer over negen ronden, werd Verstappen op een 25e plaats aan de start gebracht, maar werd hij ingehaald in een pile-up, waarbij hij ook zijn achtervleugel verloor. Hij kwam opnieuw in de pits en herstartte in de 20e plaats, maar kon slechts twee plekken voor de finish goedmaken.

In de derde race, en eerst in Barcelona over 8 ronden, zag een team een-twee met Verstappen in de nek van teamgenoot van Gisbergen ademen. Vanaf de zesde startplaats probeerden de voorste auto’s hem uit te knijpen, maar door een draai van zijn rivalen kon hij in eerste instantie opklimmen naar de derde plaats, voordat hij nog een plekje voor de geblokte vlag kon inhalen.

In zijn laatste race van de dag in Barcelona, ontweek de overwinning hem opnieuw in wat de langste race van het kwartet was op 11 ronden. Hij leidde kortstondig de piste, maar van Gisbergen liet zijn versere banden tellen na een pitting naar de top van een ander team een-twee.

Lees ook

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *