Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

MotoGP™’s allereerste Virtual Races waren een ongelofelijk succes en zorgden voor de broodnodige adrenaline op zondagmiddag voor velen in de MotoGP™-community. Vervolgens kondigde Dorna Sports een spannende wereldprimeur aan: de Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje. Het evenement is bedoeld voor het officiële goede doel van MotoGP™, Two Wheels for Life, en zal op zondag 3 mei om 15.00 uur worden uitgezonden – alle drie de Grand Prix-klassen zullen er voor het eerst in de geschiedenis van het eSport-stadium mee racen.

In samenwerking met Dorna Sports hebben Two Wheels for Life een nieuwe campagne gelanceerd met als doel geld in te zamelen voor hun vitale werk ter bestrijding van het coronavirus op twee wielen – het garanderen van de levering van testresultaten, onderwijs en apparatuur aan moeilijk te bereiken gemeenschappen om de verspreiding van Covid-19 en andere gevaarlijke ziekten in Afrika ten zuiden van de Sahara te voorkomen.

De line-ups voor de Red Bull Virtual Grand Prix of Spain – per definitie gehouden rond het prachtige Circuito de Jerez-Angel Nieto – zijn zeker een sterretje waard als de sport zijn steun betuigt. De MotoGP™-grid zal bestaan uit 11 rijders en zij zullen over 13 ronden – het equivalent van 50% van de raceafstand – strijden, terwijl de Moto2™- en Moto3™-grids beide bestaan uit 10 rijders die over 8 ronden strijden, wat 35% van de raceafstand is. Bovendien zullen de rijders nu voor het eerst sinds de release op 23 april spelen op de nieuwe officiële MotoGP™20 Videogame van videogameontwikkelaar, uitgever en langdurige partner Milestone.

De Top 5 van de Virtuele Race 1 wordt aangevuld met 5 nieuwe challengers en deze keer nemen ze het op tegen de Red Bull Ring.

Deze keer worden de hoogtepunten uit de kwalificatie voor de drie races getoond, waarbij de sessies zijn ingesteld om de grid te bepalen voor de uitzending. De volgorde volgt normaal gesproken een Grand Prix-weekend als Moto3™-race, gevolgd door Moto2™, voordat de MotoGP™ het podium op gaat. Fans kunnen de hele show vanaf 15.00 uur bekijken op motogp.com en esport.motogp.com, op geselecteerde tv-zenders en via sociale media zoals YouTube (via de MotoGP- en MotoGP eSport-kanalen), MotoGP eSport Twitter, Instagram en Facebook (via zowel de MotoGP- als MotoGP eSport-pagina’s).

Omroeppartners die het evenement uitzenden zijn onder andere Sky Italy, Canal+ in Frankrijk, DAZN (in Spanje, Italië en DACHS), BT Sport in het Verenigd Koninkrijk, ServusTV in Oostenrijk en Duitsland, Viasat in Zweden, NBC in de VS, Fox Brazilië en ESPN in Latijns-Amerika, Motorsport TV Rusland, Eurosport India, Fox Azië, Fox Australië, TEN, en SuperSport in heel Afrika.

Blijf thuis GP: bekijk de allereerste MotoGP™ Virtual Race 28/03/2020

10 van je favoriete MotoGP™-rijders gaan van kop tot teen, live vanuit lockdown, in de virtuele race, dankzij de MotoGP™19-videogame.

Lees ook

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *