VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

De VW Touareg is nu ook verkrijgbaar als V8, we hebben de sterke diesel, in de R-Line uitrusting en als speciaal model One Million getest.

De Touareg III heeft een brede grijns, het radiatorrooster is beduidend groter en vormt een eenheid met de (LED) verlichting. Het begint inderdaad standaard met LED’s, waarbij de matrix-LED’s, die ook het grootlicht afdekken, optioneel zijn. De maximale bodemvrijheid met luchtvering is verlaagd: van 30 cm voor de Touareg I en Touareg II naar 26 cm voor de Touareg III. VW heeft de Touareg eenvoudigweg meer op het rijden op de weg afgestemd. Slechts 3% van de klanten wereldwijd had het Terrain Tech pakket eerder besteld, maar het aandeel was hoger in de meeste individuele markten omdat het pakket niet in China werd aangeboden. Toch kun je met 26 cm bodemvrijheid nog veel doen. Ter vergelijking: een Mercedes G-Klasse (standaard zonder luchtvering, die niet met de G wordt gebruikt) heeft een bodemvrijheid van 27 cm. De standaard bodemvrijheid voor het stalen chassis in de VW Touareg III is 20 cm, het standaard niveau voor de luchtvering 19 cm, daarna gaat het desgewenst 7 cm omhoog in het tweede liftniveau. In de loop van de generaties is de hellingshoek teruggebracht van 33 over 30 naar 28 graden.

In het zijprofiel zitten zeker harde randen en kralen, de nieuwe Touareg toont aanzienlijk meer rand dan zijn eerder ronde voorganger. De relatie met de Audi Q7 wordt duidelijk, ze gebruiken immers hetzelfde platform als de Porsche Cayenne. De velgen zijn verkrijgbaar van 18 tot 21 inch. De nieuwe Touareg is met 4,88 m 8 cm gegroeid ten opzichte van de vorige generatie en is dus niet wereldschokkend. Het is nog steeds de kortste kandidaat in het driemansensemble, al is het maar iets korter dan de Cayenne (4,92 m). Overigens is de Audi Q7 5,05 m hoog. Het gewicht van de Touareg werd met ruim 100 kg gereduceerd. Naast de basisversie worden de uitrustingslijnen Atmosphere, Elegance en R-Line genoemd. De basisuitvoering heeft zwarte kunststof spoilers, Atmosphere en Elegance hebben veel chroom, de R-Line heeft een sportiever design en heeft ook de wielkasten in carrosseriekleur in plaats van zwart SUV-contrast. Aan de achterzijde vallen de nieuwe achterlichten op, die horizontaal zijn opgesteld, waardoor de Touareg nu sportiever van opzet is.

Het nu verkrijgbare off-road pakket bevat geen off-road reductieversnelling meer, maar ook bodembescherming, off-road digitale instrumenten en een grotere brandstoftank (90 liter i.p.v. 75 liter) en een grotere AdBlue tank (24 liter i.p.v. 21 liter). In dit opzicht zullen veel klanten waarschijnlijk voor dit pakket kiezen, ook al zijn ze helemaal niet off-road – gewoon voor het gemak dat ze niet zo snel naar het tankstation hoeven te gaan. Voor 650 euro wordt de toeslag binnen de perken gehouden.

Lees ook

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *