Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Zo maakt Polestar de veiligste elektrische auto’s

Polestar is direct verbonden met Volvo, en daarmee komt een verwachting van superieure veiligheidstechnologie die in de auto’s is ingebouwd.` Echter, geen van beide bedrijven had ooit een elektrische auto verongelukt totdat de Polestar 2 langskwam. Met de nieuwe aandrijvingstechnologie komen nieuwe crashstrategieën, en Polestar heeft die vandaag voor ons gedetailleerd uitgewerkt.

“Het beschermen van de accu in het geval van een aanrijding is cruciaal,” zegt Polestar. Daarom sluit Polestar de accu volledig af in een aluminium behuizing binnen de vloerstructuur van het platform. Vrijwel elke EV herbergt de accu in de vloer, waardoor de hele carrosseriestructuur verstijft en het grootste deel van het gewicht laag blijft.

Als u met een Polestar 2 in een crash belandt, wordt de accu automatisch losgekoppeld van de rest van het voertuig. Polestar zegt dat dit “ervoor zorgt dat er geen verbinding onder spanning is, want het beschermen van de accu tijdens een aanrijding is essentieel”. Zonder een motor die voor de passagiers leeft, moest Polestar verbeterde maatregelen nemen voor frontale botsingen. Daarom ontwikkelde Polestar SPOC Block. Niet die Spock. In plaats daarvan staat SPOC voor “Severe Partial Offset Crash.” Het bestaat uit een massief aluminium blok dat aan de onderzijde van de voorste firewall aan beide zijden van de auto is geplaatst. Polestar zegt dat dit “het binnendringen van het wiel en andere voorwerpen in de cabine en in de richting van het accupakket bij gedeeltelijk gecompenseerde frontale botsingen minimaliseert”. Een ander (minder pakkend) bijgewerkt stuk crashbescherming is een nieuwe FLLP (Front Lower Load Path) die volgens Polestar een betere bescherming biedt tegen directe frontale botsingen.

Dat zijn de passieve verbeteringen die Polestar heeft aangebracht, maar ook voor ons is er een aantal nieuwe actieve crashpreventietactieken uitgewerkt. Om te beginnen zal elke Polestar 2 worden uitgerust met nieuwe binnenste airbags die op de voorstoelen worden aangebracht. Deze airbags zijn bedoeld om de binnenste ledematen van een inzittende extra te beschermen. De Polestar 2 debuteert ook met een nieuwe generatie van het Advanced Driver Assistance System van de groep dat binnenkort in Volvos zal beginnen te kruipen. De Polestar zegt dat de belangrijkste verbetering de op locatie gebaseerde technologie is, die de hoeveelheid assistentie bij het accelereren kan aanpassen op basis van de fysieke locatie van de auto. In principe zal de auto de snelheid van de cruisecontrol in bochten naar beneden aanpassen als hij een krappe bocht voelt. Dit gebeurt alleen als Pilot Assist is ingeschakeld.

Tot slot heeft Polestar het “geluid” dat deze auto zal maken losgelaten om voetgangers te waarschuwen voor zijn aanwezigheid. “We wilden bewust niet dat Polestar 2 zou klinken als een robot of een symfonisch ruimteschip”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “We wilden heel natuurlijke, subtiele geluiden die de voetgangers gewoon laten weten dat de auto beweegt. Tegelijkertijd wilden we dat Polestar 2 een beetje uniek zou klinken en herkenbaar zou worden als een Polestar, terwijl het relatief eenvoudig zou blijven”.

Hier is een link naar de website van Polestar waar u zelf naar het geluid kunt luisteren. Onze mening? Het klinkt als de wind, die gewoon op een vaste toon blaast.

Polestar heeft onlangs de prijs naar beneden bijgesteld op de 2. Het zal dit jaar beschikbaar zijn in “Polestar Spaces.” Verwacht dat de eersten voor het einde van de zomer aankomen.

Lees ook

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje: alle belangrijke info

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

VW Touareg V8 TDI R-Line Eén miljoen rijdend rapport

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

2020 Audi A6 Avant krijgt plug-in hybride aandrijflijn in Europa

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

Formule 1 uitstel opnieuw verlengd

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *